Olli Juntunen Impivaaran talousseura

Arhinmäki on paras kulttuuriministeri pitkään aikaan

En ole minkäänlainen sosialisti, vaan reippaasti keskimääräistä suomalaista oikeammalla, mutta en ole koskaan ollut niin oikeistolainen, etten ymmärtäisi antaa vasemmistolaisille tunnustusta, mikäli he todella ansaitsevat sen. Tällä hetkellä kohutaan siitä, että kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki on juhlinut Suomen pronssimitalia jääkendossa nuuskahuulten kanssa heille perinteiseen tapaan eli niin sanotusti vetänyt lärvit.

Kaiken maailman pikkusieluiset konservatiivit ovat sitä mieltä, ettei tällaista käytöstä tule ministereiltä sietää. Vaadin kiekkotappelun kieltämistä lailla (http://ollijuntunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/140914-jaakiekko-kiellettava-lailla) ja ymmärrän täysin tarpeen känneille. En minäkään selvin päin suostuisi viettämään aikaa keppitappelijoiden kanssa.

Arhinmäestä tuli kulttuuriministeri vuonna 2011 nykyisen hallituksen aloittaessa taipaleensa. Hänet oli tunnettu vanhana jalkapallohuligaanina, joten hänellä oli yhtenä harvoista ministereistä henkilökohtaista kokemusta omasta alastaan. Tästä syystä tiesin Arhinmäen olevan sopiva tehtäväänsä.

Valitettavasti monet ihmiset ovat kovin tietämättömiä ja ennakkoluuloisia huliganismista. Useimmat eivät ymmärrä huligaaneilla olevan erittäin tiukka kunniakulttuuri. Esimerkiksi me emme koskaan hyökkää kenenkään sellaisen kimppuun, joka voisi puolustaa itseään.

Kyse on myös siitä, että suomalaisena meidän oma kulttuurimme on minulle tärkeää. Sukuni on suomalainen ja ystäväni ovat pääasiassa suomalaisia. Tämä on meidän maamme ja meidän kulttuurimme. Pidän yleisesti ottaen poliitikkojamme täysin epäpätevinä, korruptoituneina ja itsekkäinä moukkina. En halua heidän puuttuvan siihen kulttuuriimme millään tavalla. Uskon vakaasti suomalaisen kulttuurin kehittyvän parhaalla mahdollisella tavalla, mikäli ministerit ja virkamiehet puuttuvat siihen mahdollisimman vähän. Tästä syystä ministereiden ryyppääminen on vain positiivista, tällöin he saavat vähemmän aikaan.

Ministeri ei ole mikään tavallinen johtaja, vaan heidän sanansa muuttuu laiksi, jota kaikkien on pakko noudattaa rangaistuksen uhalla. Tästä syystä ministerien tulisi olla sekä älyllisesti että moraalisesti korkealla kansalaisten yläpuolella. Mikäli näin ei ole, heidän ei tule hoitaa tehtäviään. Kaikkein pahin vaihtoehto kulttuuriministeriksi olisi joku kukkahattu, joka pyrkisi kehittämään kulttuuriamme poliittisten tavoitteidensa mukaan.

Kun ministereistä ei kuitenkaan valitettavasti päästä eroon, niin vahinkojen minimoimiseksi tehtäviin pitää valita henkilöitä, jotka aiheuttavat mahdollisimman vähän vahinkoa. Koska Arhinmäki ei arvosta kirjallisuutta ja korkeakulttuuria, niin suomalainen kirjallisuus ja korkeakulttuuri saavat kehittyä vapaasti ilman, että ministeri pyrkisi ohjaamaan kulttuurin kehitystä Neuvostoliiton tapaan.

Mitä vähemmän he tekevät omalla alallaan, sen parempi. Toivon Arhinmäen keskittyvän siihen asiaan, josta hän ilmeisesti jotain tietää, eli jalkapallohuliganismiin.

Jos Paavo tulee Joensuuhun, niin tarjoan hänelle venäläistä votkaa ihan niin paljon kuin hän vain jaksaa vetää. Jauhetaan jätkien kanssa jalkapallosta ja sitten mennään hulinoimaan kaupungille. Veronmaksajat kustantavat sakot. Tarjoan hänelle maton sammumispaikaksi. Minulta löytyy myös ämpäri, jos Paavolta tulee oksennus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

"Uskon vakaasti suomalaisen kulttuurin kehittyvän parhaalla mahdollisella tavalla, mikäli ministerit ja virkamiehet puuttuvat siihen mahdollisimman vähän. Tästä syystä ministereiden ryyppääminen on vain positiivista, tällöin he saavat vähemmän aikaan."

:o)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Voihan sen näinkin ajatella, että kun kyvyttömät ministerit peuhaavat kännissä jossain muualla kuin omassa työhuoneessaan, niin tulee vähemmän virhepäätöksiä.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Niin. Voiko tyhjänpäiväisempää ministeriä olla kuin Arhinmäki? Ei tee virheitä, mutta ei muutakaan.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Arhinmäki edesottamuksineen on saanut jopa Jyrki Kataisen vaikuttamaan vanhemmalta valtiomieheltä, ja se on jo aikamoinen temppu.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ihmeellistä kuinka paljon kohua kiekkojoukkueen kanssa ryyppääminen voi saada aikaan. Taas on tuhottu Suomen mainetta, annettu huonoa esimerkkiä ja ajettu maa romahduksen partaalle.

Oikeasti ketään ei kiinnosta. Ei ainakaan pitäisi. Ja mitä verovaroihin tulee, kyseessähän oli varmasti halvin tapahtuma mihin ministeri voi osallistua.

Toimituksen poiminnat