Olli Juntunen Impivaaran talousseura

Venäjä-trollit ovat Yleisradion luoma harhainen salaliittoteoria

Viime kesästä lähtien suomalaisen median mukaan Venäjä-trollit, eli Venäjän palkkaamat verkkokirjoittajat, ovat hallinneet julkista keskustelua. Näitä ihmisiä on kaikkialla, Sofi Oksasen mukaan jopa Vauva-lehden keskustelufoorumi on heidän täyttämänsä. Marraskuussa 2014 Yleisradion toimittaja Jessikka Aro kävi Pietarissa tutkimassa erästä valtiollista rakennusta, joka mahdollisesti liittyy propagandaan. Tämä esiteltiin suomalaisille trollitehtaana. Käytännössä kaikista venäläismieliset kommentit tuomitaan trollaukseksi.

Olen lukenut jokaisen löytämäni jutun trolleista, siis useita kymmeniä ja kaikissa niistä ongelmana on se, ettei näiden tahojen olemassaolosta ole mitään todistetta. Kukaan ei ole esittänyt pienintäkään todistetta siitä, että Venäjän valtio olisi maksanut kenellekään verkkokommentoijalle yhtään mitään. Tämän pitäisi soittaa hälytyskelloja kaikkien päässä. Tämä vaikuttaa joukkohysterialta, samalta ilmiöltä, joka äsken nosti valtavan haloon yhden kansanedustajan päivityksestä.

Eniten trolleista on kirjoittanut Yleisradio, mutta sillä ei ole ollut esittää todisteen häivääkään. Vaikka Pietarissa tehtäisiinkin verkkovaikuttamista, niin tämäkään ei ole mikään todiste siitä, että venäläiset maksaisivat siitä, että joku suomalainen kirjoittaa Vauva-lehden keskustelufoorumille. Myöskään se ei ole mikään todiste Venäjän maksamisesta, että trolleista kirjoittavat saavat vihaisia sähköposteja ihmisiltä, joita on syytetty trolleiksi.

Trolleista kirjoittavien pitäisi todistaa, että venäläiset oikeasti maksaisivat sadoille tai tuhansille suomalaisille kommentoinnista verkosta. Minusta on täysin selvää, ettei tällaista esiinny, tai ei ainakaan suuressa määrin. Vaikka venäläiset voisivatkin mahdollisesti olla kiinnostuneita vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen, niin on vaikea uskoa venäläisten oikeasti olevan kiinnostunut maksamaan siitä, mitä jollakin keskustelupalstalla kirjoitettaan. On vaikea uskoa, että tämä olisi venäläisten mielestä järkevää rahankäyttöä.

Tämä ei tarkoita, ettei Venäjä tekisi propagandaa. Esimerkiksi Sputnik on aivan avoimesti Venäjän valtion omistama uutispalvelu. On paljon ihmisiä, joilla on erittäin venäläismieliset näkemykset Ukrainan ja koko maailman tilanteesta. Monet näistä ovat venäläisiä, joka ei myöskään minusta ole arveluttavaa tai yllättävää, vaan pikemminkin luonnollista.

Ennen kaikkea trolli-nimitystä on ryhdytty käyttämään niistä tahoista, jotka vaativat todisteita julkisuudessa esitetyille väitteille, kuten minä juuri nyt. Vieläkään ei ole todistettu esimerkiksi sitä, että venäläiset tai venäläismieliset tahot olisivat ampuneet alas malesialaisen lentokoneen tai että venäläisiä sukellusveneitä olisi käynyt Ruotsin tai Suomen aluevesillä. Nämä ovat vaikeita kysymyksiä, joista todisteiden hankkiminen on vaikeaa. Juuri tästä syystä meidän ei tulisi tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä näistä asioista suuntaan tai toiseen. Ihmiset, jotka eivät tarvitse todisteita venäläisten syyllisyydestä, ovat yksinkertaisesti hörhöjä, jotka tulisi jättää omaan arvoonsa.

Venäjän trolleiksi syytetään myös sellaisia tahoja, jotka osoittavat lännen propagandan valheellisuuden. Edes Kiovan hallituksen kovin kannattaja ei voi rehellisesti asiaan perehdyttyään väittää, että valta Ukrainassa olisi vaihtunut laillisesti. Tosiasia on myös se, ettei Ukraina ole suostunut neuvotteluihin kapinallisten kanssa. Nämä asiat ovat liian monimutkaisia tässä käsiteltäviksi, mutta ne ovat vain esimerkkejä siitä, miten Yleisradion yksipuolinen propaganda pyrkii estämään rauhallisen keskustelun.

Karmivaksi asian tekee se, että tämän joukkohysterian lähteenä on Yleisradio, eli Suomen valtion propagandakanava. En osaa sanoa venäläisten tiedustelun tehosta Suomessa yhtään mitään, mutta tällainen Venäjä-vastainen salaliittoteoria ei varmasti jää venäläisiltä havaitsematta. Tuskin myöskään vastaamatta. En pitäisi mitenkään mahdottomana, että Venäjällä Suomeen myönteisesti suhtautuviin rupeaisi valtion puolesta tulemaan samanlaisia reaktioita kuin Suomessa. Lienee vain ajan kysymys, koska joku saa pubissa turpiinsa kansallisuutensa vuoksi. Tämän ei pitäisi olla kenenkään etu, tai ei ainakaan suomalaisten enemmistön.

Voin tietysti olla väärässäkin. On periaatteessa täysin mahdollista, että venäläiset tosiaankin kävisivät informaatiosotaa Suomessa. Näin väittävien pitää kuitenkin todistaa tämä. Yleisradio ei ole tähän mennessä osoittanut minkäänlaisia todisteita väitteilleen. Tästä syystä en usko näitä myöskään olevan, mutta jos on, niin olisi korkea aika esittää ne. Jos tähän ei Yleisradio pysty, on Yleisradio todella suuren selityksen velkaa suomalaisille.

Voisin myös ryhtyä spekuloimaan, mitä Yleisradio tavoittelee sillä, että se pyrkii mustamaalaamaan suomalaisia Venäjän agenteiksi. Luultavasti ainakin siihen, että se pystyisi sivuuttamaan oman ala-arvoisen uutisointinsa arvostelun Venäjän valtion toimintana. Jos Yleisradio ei pysty todistamaan väitteitään, niin se on herjannut perusteetta suurta määrää suomalaisia eikä vastuullisia henkilöitä tule jättää ilman minkäänlaista rangaistusta. Anteeksipyyntö on vähimmäisvaatimus.

Lisäksi herää myös kysymys, että millaisia väitteitä yksityishenkilöistä voi ylipäänsä esittää? Jos venäläisiin myönteisesti suhtautuva henkilö on kirjoittanut omalla nimellään ja häntä syytetään Venäjän palkkalistoilla olevaksi, tämä pitäisi pystyä perustelemaan. Eikö tämä ole herjausta? Eri keskustelufoorumeilla tulisi tällaiseen toimintaan puuttua. Ehkä hallinnoijien sopivaa olisi sulkea foorumeilta pois ihmiset, jotka syyllistyvät tällaisiin loukkauksiin.

Asiassa on toki hyväkin puoli. Ehkä tämä saa ihmiset ymmärtämään, ettei Yleisradio ole eikä ole koskaan ollut mikään asiallinen ja puolueeton tiedotuskanava, vaan paljon pahempaa propagandaa kuin mikään yksityinen taho. Yleisradion toiminta on selkeästi heikentynyt Yle-veron jälkeen, kun sen ei enää tarvitse välittää tavallisten suomalaisten näkemyksistä, kun veronmaksajat joka tapauksessa kustantavat kaiken. Toivottavasti yhä useampi suomalainen ryhtyy vaatimaan Yleisradion yksityistämistä. Valtion propagandakanava sopii Neuvostoliittoon, ei vapaaseen maahan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Yleisradio ei ole kai väittänytkään että kaikille Venäjän trolleille maksettaisiin. En minäkään kaikille trollimaisia kommentteja kirjoittaville maksaisi.

Yleisradio on myös kertonut muidenkin maiden palkkalistoilla olevan ammattitrolleja.

Käyttäjän OlliJuntunen kuva
Olli Juntunen

Ainakin Yleisradion mukaan kyseessä Venäjän valtion toiminta, johon kaiken järjen mukaan tällöin kuuluu myös maksaminen.

http://kioski.yle.fi/omat/venaja-trollit-suomessa

>>Informaatiosodankäynnistä puhuttaessa trollaus tarkoittaa ylhäältä ohjattua ja hyökkäävää verkkovaikuttamista.>>

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Trollitehtaan työntekijöille nyt tietenkin maksetaan. Tavalliset trollit ovat kuitenkin usein niitä, jotka toistavat maksettujen trollien viestejä.

Kalevi Wahrman Vastaus kommenttiin #4

Tuopas niitä nimiä tai nimimerkkejä kehään sekä maksetuista- että tavallisista trolleista.

Antti Jokela Vastaus kommenttiin #7

Tässähän näitä Pietarin trollifarmin työntekijöitä, siis palkkaa ansaitsevia:

http://i.imgur.com/mPkShqP.jpg

Käyttäjän OlliJuntunen kuva
Olli Juntunen Vastaus kommenttiin #4

Siinä tapauksessa pitäisi olla joku todiste, että näitä maksullisia trolleja on ja heitä vaikuttaa Suomen verkossa. Helsingin Sanomat haastatteli erästä entistä tämän ns. trollitehtaan työntekijää, joka kertoi, ettei hänellä ole tietoa tällaisesta toiminnasta Suomessa.

Janne Pohjala Vastaus kommenttiin #10

Näin juuri. Tässä ko. uutisen kohta:

"Savtšukin mukaan trollit kirjoittivat venäjän lisäksi englanniksi ja ukrainaksi. Hänellä ei ole tietoa, että Pietarista käsin olisi kommentoitu suomeksi tai että tehtävänantona olisi ollut ohjata Suomeen tai Baltiaan liittyvää keskustelua."

Eli YLE:n Jessikkan tarina on yksikäsitteisesti virheellinen. YLE nimittäin viittaa juuri tähän samaan Savutskinin kadun paikkaan.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1433039374182

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tässä maassa on niin paljon Venäjän politiikan ja oligarkkien ihailijoita, että ei niille mitään tarvitse maksaa.

Kalevi Wahrman

YLEn yksityistäminen tarkoittaisi ojasta allikkoon joutumista.

Kalevi Wahrman

Täältä Jessikka sai inspiksen:

----- Original Message -----
From: Jessikka.Aro@yle.fi
To: Kalevi Wahrman
Sent: Wednesday, September 17, 2014 1:26 PM
Subject: Re: Yle Uutisten juttu

Moi,

tässä mainitsemani juttu:
http://www.buzzfeed.com/maxseddon/documents-show-h...

Terveisin,
Jessikka

Kalevi Wahrman

Keskustelu silloin trollijahdin alkaessa Jessikkan kanssa oli ihan asiallista ja käsittääkseni Jessikkalla oli ihan vilpitön käsitys trollien olemassaolosta, mutta, mutta...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ei kai nyt kukaan myönnä olevansa trolli, maksullinen tai ilmainen. Täyttäisikö vaikka Johan Bäckman edes osapäivätrollin määritelmän?

Kalevi Wahrman

Onko näkymättömiä ja aineettomia kun kukaan ei ole tavannut tai nähnyt.

Käyttäjän SamuliKetola kuva
Samuli Ketola

YLE oli aikaisemmin eduskunnan (enemmistön) informaatiokanava. Sitä valvoi osaltaan ohjelmaneuvosto ja alueelliset ohjelmaneuovostot. Jälkiarvostelulla oli vaikutusta toimituksiin ja toimittajiin.
Nyt YLE on hallituksen infmaatiosasto. Jos hallitus on USA-NATO hegemonian läpäisemä, se on myös näiden alamainen.
Vanha lupamaksu / ohjelmaneuvostot olivat demokraatisempi järjestelmä.

Yhdys siis ajatukseesi ;
"Yleisradion toiminta on selkeästi heikentynyt Yle-veron jälkeen, kun sen ei enää tarvitse välittää tavallisten suomalaisten näkemyksistä, kun veronmaksajat joka tapauksessa kustantavat kaiken."

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tosi on, Olli Juntunen, mitään trolleja ei tietenkään ole olemassa, on vain ulkoasiainhallinnon tiedotusosaston virkamiehiä, niin kuin kaikkialla maailmassa.

Sen hyvin ymmärtää, että valtion virkamies tekee työtänsä palkan eteen juuri niin kuin työnantaja määrää, mutta sitä on vaikea ymmärtää, että meillä on "putinisteja" jotka tekevät samaa hommaa ihan ilmaiseksi?

Suomalaisilta Venäjän fanijoukoita ei ole vielä kuulunut selityksiä siitä miksi Venäjä esti YK:ssa veto-oikeudellaan MH17 kansainvälisen tutkimuskomission asettamisen. Ennen Kremlin virallista kantaa, mielipidetiedustelun mukaan lähes puolet venäläisistä kannatti tutkimista.

Vain muutama kuukausi ennen NL:n rojahtamista meidän kommarit olivat vakaasti sitä mieltä, että NL ajaa taloudessa USAn ohi lähiaikana. Kukaan ei muista näitä ”asiantuntijoita” nimeltä ja itse he ovat aiheesta kovin hiljaa. Kukaan ei tietenkään ollut väärässä, vika oli muiden.

Sama tilanne on näköjään nytkin. Mutta valitettavasti talous on pettämätön, pelkkä usko ei tuo ruplia tilille.

Janne Pohjala

Siksi että vuosi sitten sovittiin että

1) Tehdään lento-onnettomuustutkinta
2) Sen valmistuttua tietojen perusteella tehdään rikostutkinta
3) Sen valmistuttua päätetään ketä syytetään

Onnettomuustutkinta ei ole koskaan rikostutkinta. Nyt kuitenkin tutkintaraportin lopullisen versio esiversion luottamuksellisen julkaisun jälkeen Ukraina ja USA saivat hepulin ja alkoivat vaatia pikaoikeudenkäyntiä Venäjää vastaan, pelkillä minimaalisilla esiraportin tiedoilla.

Miksi?

Eihän asiassa ole järkeä ja sen Venäjäkin sanoi, että se vain ohjaisi tutkinnan sivuun.

Voin myös spekuloida syyn. Tutkijat pyysivät ohjuksen valmistajalta lausunnon. Sen se toimittikin ja sanoi myös että voi osoittaa lausuntonsa kokeellisesti pitävän paikkansa.

Mikä sitten ongelma oli?

1) Valmistaja voi kiistatta osoittaa että kone ammuttiin alas vanhemmalla ohjustyypillä, jota on Ukrainalla, mutta jota Venäjä ei ole käyttänyt 20 vuoteen.

2) Ohjusta ei osumajälkien perusteella ammuttu sieltä mistä Ukraina väitti oikein ohjuksen laukaisun savuvanakuvien mukaan ammutun ja josta Bellingcat "vahvisti".

Ohjusta ei ammuttu konetta vastaan, vaan sen kulkusuunnasta oikealta, eli etelästä. Raportti osoittaa että Ukraina on valehdellut ja tehtaillut todisteita. Tämä olisi tietenkin hyvin ikävää Ukrainan kannalta.

Ohjuksen valmistajan raporttia ei voi jättää julkaisematta, koska se julkaisi sen kaikille lehdistötilaisuudessa. Jos se jätettäisiin pois loppuraportista, voitaisiin kysyä miksi? Jos se jätettäisiin siihen se kyseenalaistaisi Ukrainan tarinan.

Siksi nyt yritettiin pikaoikeudenkäyntiä, ennen kuin raportti tulisi julkiseksi.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Janne, ei asiasta vuosi sitten sovittu YK:ssa mitään. Oletko siis samaa mieltä kuin Johtaja Putin, että YK ei pysty asettamaan puolueetonta tutkimusryhmää edes periaatteessa. Konkreettista esitystä ryhmän tehtävästä ja kokoonpanosta ei tietääkseni ole edes tehty. Pelkääkö Venäjä että tutkimusryhmän loppuraportti olisi "ennalta määrätty"? Eikö maailmasta löydy puolueettomia asiantuntijoita Venäjän ulkopuolelta?

Miksi YK:n asettama tutkimus ei voisi teoriassakaan päätyä siihen, että MH17 pudotti Ukrainan hallituksen joukot? Jos se olisi totuus, miksi YK haluaisi sen salata? Onko siis parempi ettei asiaa edes selvitetä?

Jari Rauhala

Vuosi sitten ilmestyneessä kirjassaan Kenraali Gustav Hägglund sanoi, että Nato on USA:n ulkopolitiikan väline, suoraan ja asiallisesti.
Amerikkalaisten varamies Biden toi haastattelussa Venäjä-pakotteista esiin sen, miten eurooppalaiset johtajat eivät halunneet niitä ja amerikkalaisten piti painostaa heitä siihen.

Eli EU johtajineen on myös USA:n ulkopolitiikan väline.

Suomalaisen valtamedian epäobjektiivinen uutisointi puolentoistavuoden ajalta näyttää sen, että myös YLE on liittynyt edellisten joukkoon. Puhumattakaan lukuisista henkilöistä, niin yksityisellä kuin virallisella puolen. Jälkimmäiset pyrkivät käyttämään ammatin suomaa arvovaltaa viestinsä vahvistamiseksi.

Voi käyttää sotilastermejä ja informaatiosodan näkökulmasta koko trolli nimittely on kuin isku risteilyohjuksilla. Niille jotka haluavat yksinkertaisia vastauksia, se näyttää sopivan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Jari, olet täysin oikeassa tässä:

"Nato on USA:n ulkopolitiikan väline, suoraan ja asiallisesti." Nato on kaikkien sen jäsenmaiden ulkopolitiikan väline suoraan ja asiallisesti. Sitä vartenhan Nato aikoinaan luotiin.

Miten olet päätynyt johtopäätökseen, että Natolla olisi jotkin tekemistä tässä asiassa?

"Eli EU johtajineen on myös USA:n ulkopolitiikan väline." Kerrot ikäänkui todisteeksi sen, että Biden on painostanut EU:n Venäjän talouspakotteisiin. Diplomatiassa on monia vaikuttamiskeinoja, porkkanasta keppiin, ei siinä Natoa tarvita varsinkaan kun Ukraina ei ole edes jäsen.

"Voi käyttää sotilastermejä ja informaatiosodan näkökulmasta koko trolli nimittely on kuin isku risteilyohjuksilla."

Taas osuit oikeaan, on samantekevää nimitetäänkö venäläistä informaatiosodankäynnin ammattilaista trolliksi vai ulkoministeriön virkamieheksi. Ihmettelin jo aikaisemmin, sitä miten Venäjän propagandatiedotus on saanut niin paljon ymmärrystä ja tukijoita rajan tälläkin puolella. Ennen trollikäsitteen keksimistä, ilmiöllä oli nimi, "viides kolonna".

On siis turhanaikaista kiistellä sanasta "trolli".

Jari Rauhala

Matti saat ihan rauhassa vakuuttaa että vain Venäjä käy informaatiosotaa ja äänettömyydellä, USA-Naton osuudesta, vakuuttaa että se ei sitä käy. Ei kaukaa haettu että joku väittäisi ettei Usa:lla ole erikoisodankäyntiin joukkoja vain Venäjällä niitä on. Vakavuudessaan jopa hauksaa.

Monimutkaisen asian voi katsoa alkuun myös yksinkertaisena. On Usa:n ulkopolittiikka, Venäjän ulkopolitiikka ja Suomen ulkopolitiikka.

Hyvin monet eivät vaikuta kannattavan Usan ulkopolitiikkaa. He kannattavat Suomen omaa ulkopolitiikkaa, eivät Venäjän. Informaatiosotaan kuuluu väittää että Suomen omaa ulkopolitiikkaa kannattavat ovat Venäjän trolleja.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #21

Jari, kirjoitat, että asioita voidaan katsoa yksinkertaisestikin. Miksi itse teet tästä monimutkaisen.

Montako kilometriä meillä on yhteistä rajaa USA:n kanssa? Zero
Montako kilometriä meillä on yhteistä rajaa Venäjän kanssa? 1300 km

Kumman valtion ulkopolitiikalla on mielestäsi Suomelle suurempi vaikutus?

PS1. Katso vielä kommentin #14 ensimmäisen virkkeen viimeistä lausetta. En minä mitään halua rauhassa vakuuttaa, kysymys on siitä mikä koskettaa meitä enemmän.

"Informaatiosotaan kuuluu väittää että Suomen omaa ulkopolitiikkaa kannattavat ovat Venäjän trolleja."

Tarkoitat varmaan trolleilla Venäjän ulkopolitiikkaa kannattavia suomalaisia. Sehän on selvää, että venäläiset kannattavat (ainakin toistaiseksi) Venäjän virallista ulkopolitiikkaa.

PS2. Tämä some on siitä mielenkiintoinen tapaus, että kaikki mitä tänne kirjoittaa, jää todennäköisesti vuosikausiksi talteen joillekin muistivälineille. Ainakin minä tallennan kaikki kirjoitukseni. On sitten mielenkiintoista katsella muutaman vuoden kuluttua, miten ne minun ja sinunkin ennustukset sitten menivätkään. Vajaa vuosi sitten, ennustin, että Venäjän talous rojahtaa kahdessa vuodessa. Vuoden kuluttua voit sitten ilkkua minulle. (pistä tämä nyt talteen 1.8.2016 asti).

PS3. Jos ennen NL rojahtamista olisi ollut tällainen some, olisi nyt mielenkiintoista siteerata monien "asiantuntijoiden" lausuntoja siitä, kuinka NL ohittaa taloudessa lähiaikoina USA:n. Päät ovat ja taitavat pysyäkin pensaassa.

Jari Rauhala Vastaus kommenttiin #22

1970-luvulla, lukemani mukaan, oli taistolaiset vaatimassa ison sateenvarjon alle pääsemistä. Nykyisin näkyy jopa samoja uustaistolaisina vaatimassa päästä EU-USA-Nato-Vapaakauppa sateenvarjon alle. Silloin meillä on helposti vihamielinen raja, josta ei suomalaiset päätä mitään, vaan valta on annettu Usa-Venäjää hallitseville intresseille.

Eräs professori vertasi perustellusti EU:n nykyjärjestelmää NL:n komunismiin. Vahvoja yhtymäkohtia on. Molemmissa mm. vaaleilla valitsematon korkein päättävä elin -politbyroo-. Puoluseen (parlamentin) jäsenet ja sidosryhmät (globaalit suuryritykset) saavat lukemattomia etuja.

Miten tähän läntiseen (kansainväliseen muuhun) maailmaan, jossa on 14% maapallon väestöstä, ihmiset johdotetaan? Samoin kuin Suomi EU:hun. Median omistajien keskinäisellä sopimuksella "sopivasta" uutisoinnista" eli nykytermein; informaatisodalla.

1300 km:ä rajaa on siisti juttu. Sen tarkoitus on myös pitää kansa kunnossa, sen lisäksi että kauppa tekee valtion rikkaaksi, että voidaan maksaa vaikka eläkkeitä.
...no joo... poliitikot ovat toista mieltä. Länteen liittoutuneena supistaneet armeijaa merkittävästi ja myyvät sekä myyneet valtion omaisuutta ylläoleville sidosryhmille. Liittyvät liittoihin kansalta kysymättä tai manipuloiduilla tiedoilla. Ja kertoilevat että läntinen sateenvarjo on ainoa mahdollisuus.

Venäläiset saivat tarpeekseen komunismista ja nyt niitä, virallisen tiedon mukaan, pitäisi pelätä?
Mielenkiintoista!

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

YLE käyttää asiantuntijoina pääasiassa banksterivallan aivopesemiä NATO-haukkoja, "EU-demokratia"-viejiä kuten virolainen tohtori Kristi Raik, hyvin läpinäkyvää muilutusta vielä hiukan itsenäistä Suomea vastaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Todella kansalaisten verorahojen väärinkäyttöä ja ala-arvoista journalistiikkaa on käyttää asiantuntijoina "banksterivallan aivopesemiä NATO-haukkoja". Potkut hallintoneuvostolle, ja heti.

Toimituksen poiminnat