Olli Juntunen Impivaaran talousseura

Miten Putinin ja Trumpin huippukokous pitäisi oikeasti järjestää

Ensi viikonloppuna Venäjan ja Yhdysvaltojen presidentit tapaavat Helsingissä. Ennusmerkit ovat huonot. Paikalle tulee tuhansia lehdistön edustajia, turvamiehiä, poliiseja, mielenosoittajia jne. Mistään näistä ei asioiden sopimisen kannalta ole pienintäkään hyötyä, vaan ainoastaan ylimääräistä stressiä. Lisäksi sekä Putin ja Trump ovat kaiken järjen mukaan kyllästyneitä hotelleihin ja jatkuvaan hälyyn ympärillään. Suomen pitää pystyä tarjoamaan heille ihan muuta.

Minä voin järjestää koko homman. Voin järjestää mökin järven rannalla, makkarat, vihdat ja pari makuupussia, olutta ja votkaa Putinille ja kokista Trumpille. En voi tässä paljastaa paikkaa, ettei mene lehdistön tai muiden terroristien tietoon. Huippukokouksen järjestämisestä en vaadi yhtään mitään itselleni, en euroakaan. Pyydän vain, että sitten myöhemmin Suomen hallitus ehdottaa minulle Nobelin rauhanpalkintoa saavutuksistani maailmanrauhan hyväksi. Sipilä & kumppanit, teillä on yhteystietoni.

Lopuksi Trump voisi hyvin rentoutuneena antaa tällaisen lausunnon:

”Juu me kalastettiin kovasti. Tää saunominen on mulle uusi juttu, mutta kivaa oli. Vladimir kutsui minut Komin tasavaltaan karhumetsälle. Niin onko jollain jotain kysyttävää? Jaa Syyria? Me sovittiin, etteivät sen enempää me kuin venäläisetkään puutu niiden tappeluihin. Ei se koko maa ole yhdenkään meidän sotilaan hengen arvoinen.”

Vaikka jotkut näkevätkin tapaamisessa uhkakuvia, minä en näe Suomelle voivan koitua mitään negatiivista siitä, jos suurvallat tulevat keskenään sopuun. Jos amerikkalaisilla ja venäläisillä olisi oikeasti jotain vihamielisiä aikeita Suomen suhteen, niin he tapaisivat jossain ihan muualla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toni Rintala

"ettei mene lehdistön tai muiden terroristien tietoon"

Muiden??

Ari Kärkkäinen

Paraskin järjestäjä. Sekopää tyyppi, se on nähty, no lohtu on hänen kommenttinsa Marcosta.

Toimituksen poiminnat