Olli Juntunen Impivaaran talousseura

Kaikki blogit puheenaiheesta Suosi suomalaista

Suomen harrastama kauppasota

Miten Suosi suomalaista -kampanja eroaa Trumpin kampanjasta? Sama ideahan molemmissa: Rajoittaa ulkomaalaisten tuotteiden menestymistä. Toisen keino on nostaa hintaa, jotta se myy vähemmän ja toisen keino on jättää ostamatta, jotta se myy vähemmän.

Omien firmojen tukemisella työllistetään kansaa. Suomikin tukee Suomessa toimivia yrityksiä sadoilla miljoonilla. Tekeekö Suomi väärin?

Moni tietysti on sitä mieltä, että tällainen tukeminen ja suosiminen on väärin. Mutta silti se on yleistä.

Työtä, työtä, työtä ?

Juuri luin, että sosialidemokraatit ovat painattaneet vaalijulisteitaan Virossa.  Aikaisemmin ovat puolueristeilleet keskustalaiset ja kokoomuslaiset virolaisilla  laivoilla.

Suomi nousuun työllä.  eestiläistenkö työllä? 

"Suosi suomalaista" vie ojasta allikkoon

Venäjän pakotteiden ja vastapakotteiden innoittamana on kuluttajapatriotismi nostanut päätään. Tänään Helsingin Sanomat kirjoittaa miten ostamalla suomalaisia tuotteita voi luoda maahamme työpaikkoja. Olen itsekin huolissani suomalaisista työpaikoista ja maamme tulevaisuudesta, mutta vahvasti sitä mieltä, etteivät tällaiset suosi suomalaista –kampanjat vie kuin ojasta allikkoon. Pienikin askel protektionismin tiellä on päinvastoin erittäin huolestuttava kehitys, suorastaan nurinkurinen pienen vientivetoisen maamme kannalta.

Eläkeläinen, suosi suomalaista- vaikuta positiivisesti!

Eläkeläisten laillisia oikeuksia leikataan nyt jatkuvasti.

Järkipuhekaan ei tunnu vaikuttavan päättäjiimme . Voisimmeko taistella antamalla hyvän esimerkin ? Jätetään aluksi ulkomaalainen tavara hyllyyn aina kun mahdollista!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä